Skip to the content
Menu

DD2 står bag et spændende projekt om Individuel Diabetesbehandling i Almen praksis (IDA) i Region Syddanmark og Region Sjælland.

De praktiserende læger behandler over 80% af alle personer med type 2 diabetes. Projektet er designet, så resultaterne let og simpelt kan implementeres i praksis.

 

Formål med IDA

Formålet med projektet er, at forbedre behandlingen af type 2 diabetes igennem en individualiseret behandling og dermed reducere medicinforbruget, bivirkninger og diabetesrelaterede komplikationer. Altså mindre, men mere effektiv medicin til den enkelte patient. Håbet er samtidigt at forbedre livskvaliteten for den enkelte person med type 2 diabetes.

Projektet er et randomiseret klinisk forsøg, som følger to grupper. En interventionsgruppe som modtager individuel behandling, og en kontrolgruppe som modtager vanlig behandling af type 2 diabetes.

 

Deltagelse i IDA

Der er lukket for deltagelse i IDA pr. 1. juli 2018. Personer over 18 år med type 2 diabetes diagnosticeret efter den 1. januar 2009, har kunne deltage i IDA, hvis de også er med i DD2.  Projektet kører kun i Region Syddanmark og Region Sjælland.

 

InterWalk er en applikation til iPhone og iPod, som tilbyder et let tilgængeligt intervalgangsprogram.

Når du går intervalgang med InterWalk, går du skiftevis 3 minutter i middel tempo, 3 minutter i hurtigt tempo, 3 minutter i middel tempo mv.

InterWalk kan udføres på alle niveauer og er konstrueret således, at den kan tilpasses din fysiske formåen. Du skal indtaste: højde, vægt, køn og cpr-nummer.

InterWalk har en indbygget speaker, som guider dig til at gå i det rette tempo, der passer til dit fysiske niveau.

InterWalk er udviklet af læger og forskere i DD2-projektet i samarbejde med kommuner og Diabetesforeningen. Når du bruger InterWalk, leverer du data til diabetesforskningen i DD2-projektet.

 

Intervalgang er en motionsform bestående af intervaller, hvor der varieres mellem hurtig og langsom gang. Intervalgang er dog stadig en skånsom motionsform og kan derfor udføres af de fleste - også personer, som ikke tidligere har været aktive, dvs. det kan gennemføres på alle niveauer.

Intervalgang har desuden vist sig at være en mere effektiv motionsform for personer med type 2-diabetes sammenlignet med almindelig gang.

Hvorfor intervalgang?

  • Forbedrer konditionen
  • Forbedrer kolesterol
  • Mindsker skadeligt fedt omkring organer
  • Har en positiv indvirkning på blodsukkeret
  • Godt alternativ for dig, som ikke kan tåle belastning ved løb
  • Nem motion, som ikke kræver udstyr

Hvordan udføres intervalgang?

Intervalgang foregår ved skiftevis at gå hurtig og langsom gang i 3 minutters intervaller.

De optimale retningslinjer for intervalgang er fem gange ugentligt af én times varighed. 

Start ud med kortere varighed og færre gange, f.eks. 1-2 gange om ugen af 20 minutter. Øg derefter gradvist antal og/eller varighed indtil de optimale retningslinjer er nået. Målet efter de første to uger kan være 3 gange ugentligt af 30 minutters varighed.

Hvad er DD2

Få et overblik på 2 minutter