Skip to the content
Menu

Fysisk træning mod kronikersygdomme

Vi ved fra DD2-projektet, at intervalgang har en positiv effekt på type 2 diabetes.
Nu står Bente Klarlund i spidsen for Trygfondens Center for Aktiv Sundhed. Centret skal udvikle træningsprogrammer målrettet forskellige kronikersygdomme som hjerte og kræftsygdomme.

"Det nye projekt går ud på at udvikle de bedste træningstyper for patienter med henblik på, ikke bare at få bedre funktion, men med henblik på at deres sygdom får det bedre, at de måske får fuld helbredelse, eller i hvert fald at sygdommen ikke bliver værre," siger Bente Klarlund.

Når forskerne har fundet den rigtige træning til en bestemt sygdom skal behandlingen implementeres i samarbejde med Københavns Kommune.

Intervalgang og type 2 diabetes

Bente Klarlund forklarer, at man i DD2-forskningsprojektet på Rigshospitalet har fundet frem til at intervalgang kan hjælpe personer med type 2-diabetes. Intervalgang er en afveksling imellem rolig gang og meget hurtig gang, så pulsen bevæger sig op og ned.

Jerry Ritz på 65 år fik sukkersyge i 2004 og deltog som patient i Rigshospitalets forsøg, fordi hans læge havde advaret ham om, at han snart skulle til at tage insulin, hvis han ikke begyndte at motionere.

- Det, der var tiltalende for mig, var at det hed gang, fordi hvis man havde sagt, at man skulle løbe, så ville jeg jo nok have givet op ved tanken, siger Jerry Ritz, der deltog i DD2-projektet i fire måneder i efteråret 2011 og har holdt ved intervalgang lige siden.

Klik her, og læs hele historien

Hvad er DD2

Få et overblik på 2 minutter