Skip to the content
Menu

Ny bevilling til DD2 sikrer driften og datahåndteringen til ny forskning i 5 år

Programleder Jens Steen Nielsen (tv) og forskningschef Kurt Højlund (th)

Novo Nordisk Fonden har bevilget 25 millioner kroner, som fra årsskiftet sikrer driften og udvidelsen af DD2 de næste fem år. Samtidigt etablerer fonden en forskningspulje på yderligere 25 millioner kroner, som er øremærket til forskningsprojekter baseret på netop DD2.

Derudover har alle fem Steno Diabetes Centre også stillet en økonomisk garanti til centret på samlet ni millioner kroner.

Det er helt afgørende for os, at vi modtager denne bevilling, så vi kan fortsætte arbejdet med datahåndtering og driften, således at data og blodprøver kan indgå i ny forskning. Det er også særdeles vigtigt, at vi kan fortsætte med at understøtte indsamlingen af nye data og blodprøver i almen praksis til vores store database og biobank af personer med type 2 diabetes, siger Jens Steen Nielsen, programleder i DD2.

Det er vigtigt at gøre kohorten endnu større og samtidigt sikre, at der årligt bliver indsamlet og overvåget et repræsentativt udsnit af alle nyopdagede patienter med type 2 diabetes. Ikke mindst fordi behandlingen har ændret sig siden opstarten af DD2, fortæller forskningschef Kurt Højlund.

Læs mere om den nye bevilling her.

Hvad er DD2

Få et overblik på 2 minutter