Skip to the content
Menu

Diabetesforeningen i Faxe inviterer til foredrag om intervalgang

Diabetesforeningen i Faxe inviterer til foredrag om træning med intervalgang i Faxe Sundhedscenter.

Jerry Ritz har diabetes og er i dag formand for Diabetesforeningen i Hørsholm, men i 2011 deltog han i et forsøg, der ændrede hans liv. Han er begyndt at gå intervalgang, han har tabt syv kilo, og han bruger ikke insulin mere.

Onsdag den 9. april kl. 17 fortæller han om det forsøg, han var med i på Rigshospitalet, som satte gang i en omfattende livstilsændrig for ham. Foredraget er arrangeret af Diabetesforeningen i Faxe.

Tilmelding til foredraget om intervalgang kan ske til Anni Svan på telefon: 4025 6246.

Intervaltræning med mobilen

"Jeg har før hørt Jerry fortælle om intervalgang for diabetikere, og jeg har nu selv meldt mig til et lignende forsøg på Rigshospitalet, der starter op i marts," siger Anni Svan, formand for Diabetesforeningen i Faxe, og fortsætter "Jeg har også fået app'en InterWalk på min mobil, og den vejleder mig i, hvilket tempo, jeg skal gå i, når jeg går ture. Det er meget nemt at finde ud af, så jeg glæder mig til at se, hvordan det går," siger Anni Svan, formand for Diabetesforeningen i Faxe.

InterWalk-app'en er baseret på resultaterne fra et omfattende dansk forskningsprojekt. Studiet undersøgte effekten af intervalgang hos en gruppe personer med type 2 diabetes på en række sundhedsparametre, herunder blodsukkerkontrol. InterWalk er en applikation til Iphone og Ipod, der indeholder et videnskabeligt afprøvet motionsprogram for type 2 diabetikere. Applikationen guider dig igennem et effektivt motionsprogram, som består af intervalgang, hvor du skiftevist skal gå i langsomt og hurtigt tempo i tre minutter ad gangen. For at du får mest ud af den effektive motionsform, indstilles tempoet til din fysiske formåen ved hjælp af personlig tilpasning.

Sådan kommer du hurtigt i gang med at gå Intervalgang

Klik her, og læs mere om InterWalk-applikationen, som du kan hente gratis i App Store til din Iphone eller Ipad.

Hvad er DD2

Få et overblik på 2 minutter